Tlf: +45 53 77 28 50 info@hometjek.dk

Godt nytår og seneste Alanya nyt

Så kom alle forhåbentligt godt ind i 2022.

I skrivende stund er vi nok rigtig mange der er i fuld gang med at kæmpe med vore Nytårsforsætter og måske er der allerede en del af os, der har opgivet samme. For vores eget vedkommende var der faktisk kun et enkelt ønske – nej, ikke et fortsæt, som jeg måske kunne have en eller anden mikroskopisk indflydelse på, nej, men et dybfølt ønske om at vi i dette nye år måtte blive fri for den store mørke og tunge kappe over os, som hedder Covid19. 😷En gigantisk frakke der forhindrer os i at rejse hvorhen jeg måtte ønske, Forhindrer mig i at være sammen med alle de mennesker jeg holder af samtidig. Og i den grad forhindrer mig i at lægge planer som jeg gjorde før februar 2020. Jeg er ret sikker på at jeg deler dette ønske med rigtig mange andre. 🌴🛫

Og hvordan ser så situationen ud her hvor vi snart rammer midten af januar 2022. Vi fik i slutningen af sidste år en ny variant at kæmpe imod. Omikron. Vi erfarede hurtigt at denne variant var uhyggelig smitsom og at nu skulle der igen passes rigtig meget på. Mange af os fik eller har fået det 3. stik, men alligevel var forskerne uenige om hvor meget effekt det havde på den nye variant. Henover december erfarede vi så at nok var Omikron meget smitsom, men tilsyneladende var et smitteforløb ikke helt så alvorligt som varianten Delta og i slutningen af 2021 havde Omikron stort set overtaget styringen og sendt Delta på pension.🤭

De sidste meldinger er nu at halvdelen af vores befolkning vil blive smittet af Omikron indenfor de næste 6-8 uger og så skulle man være tæt på en flok-immunitet og herefter kunne afblæse ordet pandemi og erstatte det med en kraftig influenza med epidemi-udbrud på forskellige tidspunkter og steder. Det kunne godt være en del-opfyldelse af nytårs-ønsket, og intet skulle glæde mig mere, men vi har alle nu levet i snart 2 år med Corona tilstande, med mundbind i nogle perioder, social afstand og store mængder håndsprit hele tiden, og mit store håb er at ihvertfald det med kontorer og banker skulle have forevist Hess-code samt måling af ens kropstemperatur før man kunne få adgang til disse hellige haller.

En her del kunder valgte at tilbringe Jul og Nytår i Alanya dette år.🎅🎉 Der var gode varme dage imellem også regnfulde og mindre varme dage, men i det store hele var årstiden som den plejer at være.Og når vi så er igang med vejret, kan vi konstatere at begyndelsen af året ikke har vist sig fra sin mest lune side. Der har været utrolig meget regn- og blæsevejr i det sydlige Tyrkiet, hvilket har adstedkomme mange vandskader.

I mandags kom der så på toppen af det dårlige vejr også et stort jordskælv med epicenter i Middelhavet udfor Cypern. Hele 6,4 på Ritcher skalaen og med kun 140 km fra Alanya skabte skælvet en del frygt i byen. Nogle venner berettede for os at de vågnede ved rystelserne samt ting og effekter faldt på gulvet i deres bolig. En skræmmende oplevelse der viser hvor store kræfter der er på spil. 🌧🌩

I Tyrkiet oplever man i øjeblikket en del prisstigninger som i den grad rammer den almindelige borger og i særlig grad den fattigste del af befolkningen. Denne situation er også gået ud over rigtig mange virksomheder. En af de store stigninger er på energimarkedet. Benzin og diesel samt forsikringspræmier er steget meget og vi kan ikke helt udelukke der vil komme en mindre prisstigning hos Eurodan i den anledning.

Mindstelønnen i Tyrkiet for 2022 er steget fra 2021 på 2825 lira til nu på 4250 lira. Det er en stigning på ikke mindre end 50% og det fortæller jo lidt om den inflation der i øjeblikket rammer hårdt i Tyrkiet. Desværre går det udover virksomhederne der pludselig skal forhøje lønninger med op til 50% og udfordringerne her er så at skabe yderligere omsætning for at kunne matche denne udgift. Det bliver en øvelse der ikke er helt let samtidig med at den tyrkiske lira stort set har været i fritfald de seneste måneder. Bevares, for eksportvirksomhederne er det måske på kort sigt en fordel mens lokale virksomheder lider under en truende kollaps. Penge-politikken i Tyrkiet er en sænkning af renterne hvor samtlige økonomer mener at kuren er en renteforhøjelse for at dæmpe inflationen. Præsident Erdogan fastholder imidlertid sin politik og håber på han kan lave en gentagelse af hans økonomiske mirakel i 2011.

I lighed med resten af verden er smittetallene i Tyrkiet også på himmelflugt. I lang tid havde smittetallet stabiliseret sig på ca 20.000 tilfælde om dagen mens det nu ligger på ca 60-70.000 dagligt. Eksperter mener det kan nå op omkring hele 100.000 om dagen i den nærmeste den sociale afstand samt spritten er et element vi ikke kaster væk, selvom det skulle lykkedes os at få bugt med pandemien.

Rent vaccinemæssigt er Tyrkiet nu begyndt at tilbyde de borgere der først modtog 2 stik af Sinovac og herefter 2 stik af BionTech et 5. stik af BionTech. Rejsen går til Alanya sidst i denne uge og næste uge vil vi bringe en situationsrapport direkte fra stedet. I mellemtiden – pas rigtig godt på Jer selv og efterliv de 3 gode råd: MASKE, HÅNDSPRIT og SOCIAL AFSTAND.

Velkommen til HomeTjek

Hos HomeTjek Alanya tilbyder vi opsyn med din bolig i Alanya året rundt, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

[gdlr_core_space height=”25px”]
Tosmur Mh. Eksi Gazipasa Cad. No: 2A/B

07400 Alanya Antalya Türkiye

[gdlr_core_space height=”20px”]

+45 53 77 28 50

+90 (532) 495 17 07

[gdlr_core_space height=”20px”]info@alanya-eurodan.dk

[gdlr_core_space height=”55px”][gdlr_core_social_network facebook=”#url” linkedin=”#url” twitter=”#url” pinterest=”#” icon-space=”30px” icon-color=”#cccccc” ]