Tlf: +45 53 77 28 50 info@hometjek.dk

Sådan får du en HES kode i Tyrkiet

Vi får en del spørgsmål til hvordan man udfylder indrejseblanket til Tyrkiet og får sin HES kode? Vi har her lavet en guide til hvordan du udfylder indrejseblanket til Tyrkiet og og får din HES kode.

Hvad er HES Kode i Tyrkiet?

HES koden bruges til smitteopsporing i Tyrkiet.

Via koden certificeres brugerens helbred, uanset om personen er smittet med coronavirus eller ej.

Brug af HES kode blev indført i 2020 og var fra start nødvendig ved besøg på officielle kontorer, PTT, bankerne samt ved indenrigs imellem de forskellige regioner i Tyrkiet. Sidenhen blev det også obligatorisk at kunne fremvise HES kode ved skoler, shoppingcentre og offentlig transport. Og fra marts 2021 er det blevet obligatorisk at fremvise HES kode på restauranter og cafeer i hele landet. Bemærk der kan være lokale restriktioner, som gør at det er nødvendigt at vise HES kode andre steder end beskrevet i teksten.

Udfylde af obligatorisk indrejseblanket til Tyrkiet

Det vigtigste er hvor man udfylder den. Dette her er det officielle link, og det skal ikke koste noget at oprette en. Forsøger de at få betaling, er det en falsk side. Brug derfor altid dette link – https://register.health.gov.tr/

Den skal udfyldes tidligst 72 timer før indrejse. Bemærk der skel udfyldes en indrejseblanket pr. person.

Hvordan udfylder jeg indrejseblanket?

Her ses første side af formularen. Vi har bare udfyldt her med tilfældige tal her, for at kunne vise hvordan det fungerer. På side 1 omhandler det bare informationer om dig, så hav dit pas og din flybillet klar til dette afsnit.

På side 2 skal man tilføje hvor man skal bo. Det kan være adressen på hotellet eller lejligheden hvor du skal bo. Du behøver ikke udfylde telefon nummeret, men hvis du har et tyrkisk nummer eller et nummer på hotellet kan det udfyldes. Når du har skrevet adressen, trykker du på den røde knap, Add Address og så kan du gå videre. Adresse formatet i Tyrkiet hedder Mahalle, gade, nr og evt etage. Er det et hotel kan man skrive mahalle, gade og nr hvor hotellet er. Værelsesnummer er ikke nødvendigt.

På 3. side skal du vælge hvilke lande du har opholdt dig i indenfor de sidste 10 dage. For langt de fleste er det jo Danmark. Men har du f.eks. rejst til andre lande eller rejst igennem andre lande indenfor de sidste 10 dage, så husk at tilføje dem. åde Tyskland og Danmark. Better safe than sorry når man udfylder indrejseblanket til Tyrkiet.

På side 4 tjekker man igennem om informationen er korrekt. Her tjekker man alt er okay, og så trykker man sig videre derfra. Hvis der dukker en betalingsside op, er det en af de falske hjemmesider, og derfor skal I vælge at bruge dette link – https://register.health.gov.tr/ , som er det officielle link fra regeringen. Her er ingen betaling.

Når man har godkendt det hele dukker der en QR-kode og en tal og bogstav række på. Dette er HES koden.

Denne side skal gemmes. Du kan enten vælge at gemme på telefonen eller printe den ud, så du altid har den klar når de spørger efter HES koden. De fleste gemmer den som skærmbillede på telefonen.

Reglerne i Tyrkiet kan ændre sig hurtigt, vi anbefaler derfor at I ingen afgang følger op på restriktioner/regler: https://tyrkiet.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med VoresTyrkiet.dk

Related Posts

Velkommen til HomeTjek

Hos HomeTjek Alanya tilbyder vi opsyn med din bolig i Alanya året rundt, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet.


Tosmur Mh. Eksi Gazipasa Cad. No: 2A/B

07400 Alanya Antalya Türkiye